دوربین های مداربسته

دوربین های مداربسته : در این مقاله سعی داریم تا شما را بیشتر با دوربین مدار بسته آشنا کنیم . آشنایی شما با دوربین های مدار بسته باعث می شود که بهتر بتوانید دوربین مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

دوربین های مدار بسته را می توان از چهار جهت مورد بررسی قرار داد :

1 – نوع بدنه دوربین :

  • دوربین های مداربسته دام DOME

کلمه دام (Dome) به معنی گنبد است وبه خاطر شکل ظاهری این دسته از دوربین ها به آنها Dome گفته می شود

این دسته از دوربین ها معمولا در سقف نصب می شوند و کاربرد Indoor دارند .

دوربین های Dome می توانند هم آنالوگ باشند و هم از نوع شبکه .

این نوع دوربین ها به دلیل بدنه پلاستیکی که دارند معمولا مقاومت کمی در مقابل شرایط بد آب و هوایی دارند . به همین دلیل بهتر است در محیط های داخلی نصب شوند . مهمترین استفاده این دسته از دوربین ها در مغازه ها ، ادارات ، نواحی داخلی شرکت ها و سازمان ها ، منازل ، پارکینگ ها استفاده می شود

برای نصب دوربین دام بر روی دیوار بهتر است از پایه های مخصوص استفاده کرد.

دوربین ها دام معمولا در یک کیس شیشه ای قرار دارند ولی نوع خاصی از دوربین های دام وجود دارد که به آن turret گفته می شود که از لحاظ ظاهری با دوربین های دام معمولی متفاوت است.

  • دوربین های مداربسته بولت : Bullet

این نوع دوربین به دلیل شکل ظاهری استوانه ای آن که همانند گلوله است Bullet نامیده می شود . به دلیل مقاومت آن در برابر شرایط بد آب و هوایی می توان از آن در فضای بیرونی هم استفاده کرد

جنس بدنه این دوربین ها اغلب از فلز می باشد و بر روی دیوار و زیر سقف نصب می گردد .

وجود پایه در این نوع دوربین ها نقطه ضعفی در مقابل دزدیده شدن است و بهتر است در جایی نصب شود که دور از دسترس باشد

از این نوع دوربین در انبار ها ، پارکینگ ها و محیط های روباز استفاده می شود.

  • دوربین های اسپید دام Speed Dome

    دوربین های اسپید دام ، دوربین هایی هستند که قابلیت چرخیدن و گردش در جهات مختلف را دارد. به این دسته از دوربین ها PTZ نیز گفته می شود . این دوربین ها توان چرخشی 360 درجه در راستای افقی و 180 درجه در راستای عمودی را داراست. جنس آن هم اغلب از فلز می باشد و از نقاط قوت آن می توان به بزرگنمایی و کیفیت بالا اشاره کرد.

به دلیل چرخشی بودن این دوربین ، محیط بسیار بیشتری نسبت به دوربین های ثابت قابل پوشش است و یک اپراتور می تواند به صورت دستی یا خودکار آن را کنترل نماید

کاربرد این دوربین به دلیل قدرت زوم بالا در مکان های باز و محیط های بزرگ است. همچنین به علت چرخشی بودن آن ، معمولا در معادن ، چهار راه ها ، کارخانه جات و خیابان ها استفاده می شود.

یکی از قابلیت ها جالب این نوع دوربین ، قابلیت تعقیب خودکار است . به طوری که بعد از مشخص کردن سوژه مورد نظر ، هنگام جابجایی ، دوربین نیز همراه آن میچرخد و سوژه را دنبال می کند

  • دوربین چشم ماهی Fisheye

این نوع دوربین به دلیل این که ظاهری شبیه به چشم ماهی دارد به این نام خوانده می شود. زاویه دید این دوربین ها 180 درجه یا 360 درجه می باشد . به دلیل ثابت بودن لنز این دوربین باید در زیر سقف و معمولا در مرکز یک سالن یا یک اتاق نصب شود تا تصویرکلی از محیط ارائه دهد.

2 – کیفیت دوربین مدار بسته :

کیفیت دوربین یا resolution یکی از ویژگی های اصلی دوربین ها است که با مگاپیکسل شناخته می شود و هرچه تعداد این پیکسل ها بیشتر باشد ، کیفیت دوربین هم بیشتر می شود.

در زیر نمونه هایی از resolution دوربین ها آمده است :

1 مگاپیکسل = (1280*720) HD

2 مگاپیکسل = (1920*1080)Full HD

3 مگاپیکسل = 2048*1536

4 مگاپیکسل = 2560*1440

5 مگاپیکسل = 2536*1920

8 مگاپیکسل = 3840*2160  – 4K

3 – نوع تکنولوژی دوربین ها

دوربین ها از نظر تکنولوژی به دو دسته آنالوگ و تحت شبکه (IP) تقسیم می شوند.

در دوربین های آنالوگ ، اطلاعات به صورت سیگنال های آنالوگ ارسال می شود.دستگاه ضبط کننده این سیگنال ها و اطلاعات DVR نام دارد.

برای اتصال DVR و دوربین های آنالوگ از کابل کواکسیال استفاده می شود.

قیمت پایین و آسان بودن راه اندازی دوربین های آنالوگ از مزایای این دوربین ها و کیفیت پایین این دسته دوربین ها از معایب این تکنولوژی می باشد.

نوع جدیدی از دوربین های آنالوگ وارد بازار شده که به آن ها آنالوگ HD می گویند . این دسته از دوربین ها ضعف کیفیت پایین این دوربین ها را برطرف کرده و قادر است با تکنولوژی جدید تر ، کیفیت بالاتری ارائه دهد .

دسته دوم ، دوربین های تخت شبکه هستند که همانطور که از نامش پیداست ، از بستر شبکه برای ارسال تصویر استفاده می کند. در این نوع دوربین ها از NVR  برای ذخیره اطلاعات استفاده می شود .

مهمترین مزیت این دسته از دوربین ها کیفیت بالا و امکانات بیشتر است و از معایب آن می توان به قیمت بالا اشاره کرد.

4 – لنز دوربین

دوربین های مدار بسته را می توان بر اساس لنز دوربین نیز دسته بندی کرد :

  • لنز ثابت : این لنز ها دارای فاصله کانونی ثابتی هستند. پس زاویه دید دوربین با لنز ثابت بعد از نصب قابل تغییر نیست. این نوع دوربین قیمت پایین تری دارد بنابراین برای نصب در مکان هایی با حساسیت کمتر مناسب هستند.

 

  • لنز متغیر : در این لنز ها امکان تنظیم فوکوس و تغییر در فاصله کانونی وجود دارد. در نتیجه می توان زاویه دید دوربین را حتی بعد از نصب تغییر داد. تغییر لنز در این دسته به صورت دستی انجام می شود.

 

  • لنز متغیر موتورایز : ساختار لنزهای متغیر خودکار یا موتوردار بسیار شبیه لنزهای متغیر است با این تفاوت که تنظیم و تغییر فاصله کانونی از طریق موتور انجام می شود و بیشتر این لنز ها امکان فوکوس خودکار نیز دارند. با وجود چنین امکاناتی طبیعتاً دوربین مداربسته با لنز متغیر خودکار از سایر لنزها گران تر باشند.

 

روی کمک ما حساب باز کنید!

پشتیبان شبکه در زمینه ارائه خدمات پشتیبانی شبکه و نرم افزار و سخت افزار پشتیبان شما خواهد بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست